Mi se pare că, ușor, ușor, cu cât ne apropiem de vârsta în care ni se vorbește cu dumneavoastră trebuie ușor-ușor să ne uităm cu atenție la ce fac cei mici ca să vedem trendurile de consum. Acum depinde dacă trendul ăla rămâne doar un trend sau se îndreaptă spre un obicei de consum.
Eu nu consum OpenAI, oricât de mult m-aș fi intersectat cu ChatGPT deocamdată, nu suntem pe aceeași lungime de undă. L-am dezactivat în Edge, interfața nu o văd utilă. Și nu pot să zic că nu am încercat, ba chiar am niște articole pe aici în care ceva informații sunt provizorii de acolo, însă nu mă convinge pe termen lung. Nu încă.
Și asta pentru că rezultatele sunt mai lente decât aș vrea eu. La Google rezultatele sunt instant, mă duc imediat pe ce am nevoie. Bine, la cât s-a prostit în ultima vreme Google poate mai fac o căutare în plus.
Ei bine, mă uit și la cei mai mici decât mine, cu mai multă răbdare pentru lucruri noi. Se folosește ChatGPT pentru călătorii, pentru discuții în vacanță.
Am păstrat poza asta pentru că știam că, la un moment dat, o să scriu ceva bazat pe asta. Și, în discuția de mai jos, cred că asistentul AI își are locul. Mai nou, văd la Claudiu că ar trebui să vină și ceva bazat pe search.
Rămâne de văzut cum se va implementa și cât de OK va fi în raport cu Google. Asta pentru că da, la cât de prost merge Google acum o competiție ar putea să vină la fix.
Bobses a zis
ChatGPT nu e Google. Bine, iti cauta si el pe Google, dar nu e Google – scopul lui e altul.
Daca vrei cautare pe net plus AI foloseste Perplexity – e motor de cautare combinat cu AI.
George.s a zis
Poate la plural, nu la persoana a 2-a.
Marius Cucu a zis
Hah, da, la pronume de politețe mă gândeam.
Alexje a zis
HaHa :)) recunosc story-ul. Trebuia sa-i dai credit :D.