Apropo de ceea ce vorbeam în articolul precedent despre ANAF. Eh, se pare că oamenii sunt supărați că ANAF ar fi trimis somații pentru cei care au avut nunți, să declare una alta. Sigur, în document se vorbește de cât s-a dat la nuntă la formație, la servicii foto/ video, la organizarea și toate cele.
Pe grupurile de nunți pe care sunt lumea deja se plânge. Uite așa îți dai seama cât de neagră este zona. Când obișnuiești oamenii că nu trebuie să plătească taxe, că prestează niște servicii așa cum au chef, li se pare normal să nu plătească.
Că este stat mafiot dacă se reglementează asta. Eventual, niște proteste în stradă pentru asta, nu?

Deși e birocrație, e bine că dacă se va face ceva de genul… se va mai cerne piața. N-o să-i mai convină lui nea Nelu videography să facă d-astea.
Bine, eu am ce am cu impozitele pe care nu le dau oamenii în biserică. Observați dubla măsură, nu? Se amintește de toate serviciile de la restaurant, mai puțin cheltuielile pe care le ai la biserică.
Altfel, dacă te uiți la câți bani fac cârciumile de la nunți și cât declară…
Vor cumva să impoziteze și darul de la nuntă?
Nu știu dacă e vorba de dar. Oricum, e para-ndărăt. Va ieși lumea pe minus. 🙂
@Dumitru, zic sa lasam oleaca ideologia #rezist si sa fim realisti! In sectorul ala de piata situatia nu e nici macar gri! Desi multi si’au facut PFA, nici dracu nu plateste mai mult decat limita minima si aia cu chiu cu vai, iar in ce priveste locatiile de evenimente, care declara 2 evenimente/an desi rezervari se fac cu doi ani inainte, ce sa mai zic?! Daca tot vrem o tara ca afara, pai zic sa fie una, iar una din situatiile ce trebuiesc rezolvate pentru a fi asa e si in domeniul asta unde sunt zeci de milioane de euro anual, neimpozitati.
Păi dacă nu ai venituri nu ai prea multe taxe. Eu mă gândesc că ei vor să scoată la gri restaurantele. Conexe sunt serviciile celelalte.
Altfel, am văzut că sunt restaurante care lucrează doar cu firme autorizate. De exemplu, nu toți acceptă candy bar fără ca cel care le face să aibă autorizație. Se mai reglează un pic și singură… piața.
Alea sunt cateva, dar crede’ma ca mai e mult de reglat si eu zic ca a venit vremea sa se regleze, iar aici datoria ANAF e sa intervina si nu sa lase doar piata de capul ei.
Mi se pare absolut normal. De mult timp ziceam că în servicii lucrurile nu stau ok. Dacă toată lumea ar contribui ar fi și mai mulți bani de furat, dar și mai multe investiții.
La un moent dat s-a pus si problema impozitarii darului de nunta..
Teoretic, e donatie. Cam greu de impozitat.
Daca discutia s-a abatut catre restaurante, metoda practicata in Turcia, mie ce putin, mi se pare cea mai buna.
Vine fiscul, iti numara mesele/scaunele, face poze ca sa nu mai instalezi alte tzispe dupa ce pleaca, negociezi taxele aferente pentru tot anul fiscal si aia e.
Il doare pe ANAF-ul turcesc la bascheti de incasarile tale.
Venit sigur si garantat la buget.
Păi acum copiem turcii? Nu eram vestici? Cu visul american?! 🙂
Da’ saraigli, baklava, sugiuk, nu-ti plac?
Nu, chiar nu. 😀
Atunci sigur salivezi la sarma, chiftea, kebab, ghiudem, babic…sau nici astea nu-ti plac ?!? 🙂
Pleacă de aici că-mi faci foame!
Daca-mi amintesc bine, nu-ti luasesi plita d-aia jmekera?
Arunca ceva pe ea… :)))
Plită d-aia retro. Aia smecheră am dat-o părinților că m-au convins băieții la electric 😀
Ăştia zic aşa : „Nu vrem să impozităm nunţile, botezurile şi niciun fel eveniment ce ţine de cutume, de obiceiuri. Vrem impozitarea organizatorilor de nunţi şi botezuri, a acelor contribuabili ce se extrag de la plata taxelor şi impozitelor. Nu impozităm darurile pentru nunţi, darurile mirilor”.
Părerea mea …….e un lucru bun. Nu am nimic cu cei care vor să facă şi ei un ban, dar la fel cum orice persoană care munceşte cotizează la stat, la fel ar trebui şi aceştia din urmă, mai ales că nu fac “un ban”, ci fac chiar averi.