Nu sunt cel mai pasionat de zona audio, deși am avut ocazia să lucrez cu sunetul și știu cum e să te sâcâie un brum de lavalieră sau să setezi un compresor. Totuși, meseria se fură, iar treburile astea n-am avut de la cine să le iau pentru că eu centram, eu dădeam cu capul.
Introducerea asta este ca un fel de scuză pentru căștile pe care le-am testat în trecut. De fapt, pe vremea aia căutam și eu niște bălării ca să vorbesc la microfon.
Cei de la Sony au trimis aici la țară niște căști brrr, wow! Cultura mea în zona căștilor oricum e limitată, așa că dacă aveți modele mai bune aveți secțiunea de comentarii.
Așadar, articolul ăsta va fi despre căștile astea. Practic, pentru mine, sunt primele căști cu noise cancelling. Bla, bla, m-am mai jucat în magazine cu câte un model, dar niciodată n-am luat și pentru acasă.
Eu am primit modelul pe negru, dar văd că e și Avena. Mi se pare mai interesantă nuanța pe avena, dar ce poți să comentezi?! 🙂
Ca design mi se par foarte ok, le-am pus în toate pozele: cu laptopul Clevo, între boschețeii de pe masă, sunt foarte mișto. Ar fi bune de product placement. 🙂
Calitatea materialelor este foarte ok: ceva piele, iar în momentul în care o extinzi are o întăritură din ceva material metalic.
Butoane sunt 2 la număr: unul pentru Google Assistant, altul pentru pornire. Când apeși pe cel de Google intră un brum destul de enervant. Zici că ești pe walkie talkie. Însă răspunde bine la comenzi.
Am avut preconcepții legate de conexiunea wireless. Am crezut că se aude prost. Dar diferențele sunt mici, poți trăi cu wireless. Bine, nici nu mi-au trecut foarte multe modele prin mână ca să pot compara.
Mi-a plăcut ideea de a scăpa de fire. Ascultam muzică pe telefon și mergeam pe stilul zombie prin casă. Pe de altă parte, fiind cu noise canceling trebuie să ai inimă bună. De multe ori, m-am trezit că-mi mișună oamenii pe lângă mine și m-am speriat de ei. În plus, ai o senzație ciudată după ce dai căștile jos. Altfel, se simt foarte confortabil pe urechi.
Autonomia este mișto, undeva la 30 de ore de ascultare. Mie îmi indica în telefon, pe conexiunea bluetooth, cam cât mai duce.
Sony WH-1000XM3B REVIEW
Păreri Pro
- autonomie
- design
- confort
Păreri Contra
- preț
Sunt căști foarte mișto, dar personal nu știu dacă aș da peste 1500 de lei pe niște căști. Eu-s mai relaxat când am cât mai puține de cărat după mine. :)
The Gadgetist a zis
Am auzit numai lucruri bune despe acest model de căști. Cum că sunetul ar fi mai bun decât Bose QC35 II.?
Modelul de la Bose este mult mai popular și îl vezi cam în orice aeroport. Motivul este că te simți mult mai odihnit la un zbor lung atunci când ai o pereche de căști cu noice cancelling pe urechi, decât fără.
Și eu eram de părere că 1500 de lei este cam mult să dai pe o pereche de căști. Am urmărit căștile Bose QC 35 cam 2 ani să scadă prețul și nimic. Există și surse neoficiale de unde se pot cumpăra la un preț redus?, ce-i drept fără garanție. Totuși dacă un telefon a ajuns să coste peste 1000 de eur și probabil îl schimbi peste 2-3 ani, acest model de căști o să te țină satisfăcut mult mai mult, fără să simți nevoia să le schimbi.
Cred că nu poți da greș nici cu Bose, nici cu Sony. Ambele au sisteme de noise cancelling de top. ?
PS Ai ratat un l în cancelling
Marius Cucu a zis
Nu am testat Bose foarte multe, ce m-am jucat prin magazine. Nu știu dacă-s astea cele mai ok, dar mi-au plăcut. Nu știu, însă, dacă aș da atât de mult pe o pereche de căști. La mine nu merge treaba cu liniștea pe avion. Eu cum mi-am pus centura am adormit. Avionul e somnifer pentru mine. 🙂 Bine, de multe ori plec foarte obosit ca să-mi fac treburile în avans și… există o explicație 🙂
Din câte știu eu sunt ambele acceptate 🙂
The Gadgetist a zis
My bad, am învățat și eu ceva nou azi.
Marius Cucu a zis
Nu-i problemă, eu nu-mi citesc textele, e posibil să mai greșesc, chiar foarte probabil. 🙂
The Gadgetist a zis
Eu le bag înainte în Word Online , setez proofing language pe Romanian și îmi găsește imediat cuvintele scrise greșit…
Marius Cucu a zis
Eu am Chrome setat pe română și corectează el typo. Mi se pare mai ok așa, să nu pierd vremea să customizez când mă mut pe alt dispozitiv.
The Gadgetist a zis
Foarte tare, nu m-am gândit la asta. Pentru engleză eu foloseam extensia Grammarly. De curând m-am mutat de la Chrome la Brave. E mai snappy, are niște funcții de securitate sporită și e tot be bază de Chromium. Văd că merge spell checker-ul de română pe el. L-ai încercat?
Marius Cucu a zis
Nu, mi-a mai zis cineva de el, dar nu am băgat. Dacă e sincronizarea ok cu Chrome… o să folosesc, dacă nu… rămânem pe ăsta bătrân. 🙂 Ideea e să îmi fac treaba în timp util cu el, nu să fie neapărat extra snappy.
Costin a zis
Eu le-am luat (la oferta) pe astea: Bluedio T5
D.p.m.d.v. si la banii dati, bat la kur orice Sony din lume.
Cu un SPL de 115dB si cu niscai basi activati din Poweramp ascultatatul devine un deliciu.
Mai ales dupa ce am facut un upgrade la baterie, acum dispunind de 1000mA. Inca n-am testat cind se descaraca complet, pur si simplu m-am plictisit.
Marius Cucu a zis
Trebuia să le arunci peste gard să le facem o comparație 😀
Costin a zis
Daca as locui in Ploiesti…