Încercăm să facem o serie de review-uri cu produse pe blog, dacă tot a fost neglijat în ultima perioadă. Așa că de acum încolo o să vreau să vă prezint câteva lucruri pe care le-am tot testat.
Așadar, rândurile următoare vor fi despre un monitor entry level, de la Philips. Este vorba despre Philips 278E9Q, un model prezentat la IFA 2018.
Design
Design-ul îmi place, chiar dacă nu sunt fanul lucrurilor lucioase. Și asta din simplul motiv că lumina mă face să fiu afiș pentru toate dispozitivele, mai ales în momentele în care trebuie să folosim lumina pentru a face fotografiile.
Are o foarte mică curbură, iar stativul este unul premium. Îmi amintește de design-ul pe care îl vedeam la monitoarele AOC, cu Porsche Design. Simplu, elegant.
Stativul este dintr-ul plastic ce se simte bine la mână. Îl poți manevra frumos și monta foarte ușor.
Conectivitate
La capitolul conectivitate putem să vorbim despre mai toți conectorii actuali.
Vorbim despre un model entry level așa că cei de la Philips au înțeles că se adresează celor care nu au buget pentru hardware performant, așa că e posibil să aibă nevoie și de porturi analogice.
Așadar, cel mai probabil găsim și hardware vechi ce are nevoie de VGA sau chiar DVI.
Pe lângă VGA și DVI mai avem și un DisplayPort și un HDMI. Pe lângă acestea avem și jack pentru audio.
La conectivitate am zis că e ok să trec și faptul că alimentarea este externă. E un pic deranjant lucrul ăsta, dar este explicabil pentru faptul că au trasat un design care nu i-ar fi permis să înghesuie și o sursă pentru monitor.
Oricum, la o problemă de tensiune ai toate șansele să arzi sursa, nu și restul. În plus, le schimbi mult mai ușor. Inconvenientul este că nu poți să ascunzi foarte ok prin casă cablul. Poate era ok să fie ceva mai lung…
La capitolul conectivitate aș trece și butonul de meniu. Accesarea meniului de volum, meniul de setări se face printr-un joystick. E standard la Philips, dar încă mi-e greu să mă obișnuiesc cu ele. Dar se presupune că setezi o dată și atât.
Sunet
Există. Dacă te conectezi la el prin HDMI o să îl poți selecta foarte ușor din Windows.
Dacă te conectezi cu un port analogic va trebui să conectezi jack-ul pentru a prelua sunetul.
Calitatea acestuia nu este deloc wow, dar nici nu avem pretenții. E vorba despre 2 speakere micuțe de 3W. Vă faceți treaba cu ele dacă sunteți la birou.
Imagine
Am lăsat la final imaginea. Display-ul este glossy. Avem de-a face cu un panou VA pe 8 biți ce poate reproduce până la 1677216 culori.
Rezoluția este FULL HD cu un format de 16:9 și nu este foarte luminos. Ajunge undeva la 250 candela. Contrastul este de 3000:1, cu un timp de răspuns de 4 ms, foarte ok pentru cei care vor să se joace.
Partea interesantă este că au un buton de HDR. Cumva, s-au gândit că e ok să fie așa ceva pentru un boost de culori. Practic, din ce observ eu, sunt un pic mai saturate culorile, dar prea puțini observă asta. Am văzut chiar și la AOC treaba asta.
Alte opțiuni
Din ce văd, cei de la Philips, au introdus soluții pentru ecran albastru. Bine, ei îl împachetează ca fiind LowBlue Mode.
Philips 278E9Q review
Păreri Pro
- imagine ok
- conectori analogici
- sursă externă
Păreri Contra
- sunet slăbuț
- bug ieșire standby
Modelul testat de mine are un bug ciudat, iar atunci când iese din standby trebuie să îi scoți alimentarea ca să fie ok sau să alegi să îl oprești înainte de a pleca. Treaba asta este izolată, din ce am înțeles. Altfel, modelul își face banii, fără doar și poate.
Adaugă un comentariu