Nu sunt un fan al căștilor wireless „de ureche”. Zic eu, după ceva experiențe, pentru că n-am găsit modelul potrivit. Am, în paralel, 3 modele la test, iar din astea 3 cred că mi-am ales câștigătorul: OnePlus Buds Pro.
Înainte de specificații și toate cele, experiența cu ele este ceea ce trebuie. Le am primit în teste acum aproape o lună de zile și de atunci mă tot joc cu ele. Sunt la prima versiune din ce am înțeles și chiar le-a ieșit treaba la ele. Nu am testat Apple până acum, nu am testat foarte multe modele premium, aștept să văd dacă pun mâna și pe ceva mai sus în buget, dar la 700 de lei sunt ce trebuie.
Da, eu rar sunt entuziasmat de ceea ce testez. Dar astea chiar îmi plac!
Anterior am testat și Samsung Buds, dar n-aș putea spune că m-au convins așa cum o fac astea.
Cutia este simplă, lucioasă și plăcută la atingere. Premiumiș, să zicem. În interior sunt 2 bucăți de dopuri mici și faine. Faine în poze, dacă mă gândesc bine, dar un pic greu de întreținut. Mă refer la zona argintie, acolo unde vor fi la orice oră amprente și grăsime vizibilă, de pe mâini. La fel și pe cutie, dar cred că a fost un avantaj că eu am primit modelul pe alb. Am văzut că există și o versiune pe negru, mie mi se pare mai interesantă aceasta.
Specificații tehnice
Dimensiuni | 32 mm × 23.2 mm căștile și 60.1 mm × 49.1 mm × 24.9 mm cutia de încărcare |
Greutate | 4.35 g căștile și 52 g, tot ansamblul |
Protecție IP | IP55 water and sweat proof (căști); IPX4 Water Resistance (cutia de transport) |
Format | half-in-ear |
Frecvențe | 20Hz-20000 Hz |
Conectivitate | Bluetooth 5.2 |
Acumulator | 40mAh Litiu-Ion ×2 (pentru căști) și 520mAh Litiu-Ion Battery (cutia); suportă încărcare prin USB Type-C (5V=1.5A) și QI (2W) |
Altele | Hybrid Active Noise Cancelling (3 moduri de AI Auto Scene Detection), 3 microfoane pe fiecare cască, ZEN Mode, detecție pentru purtare (start/stop), comenzi touch pe cască (dublu tap, apasă și menține) |
Conectarea la telefon
E vizibil mai ușoară dacă ai telefon de la Oneplus. De fapt, eu am impresia că pentru aceștia sunt destinate căștile, nu cred că le vor cumpăra alții, asta pentru că notificarea din poza de mai jos este disponibilă doar pe telefoanele Oneplus. În rest, totul se face clasic, cu activare din zona de Bluetooth.
Dacă nu veți avea un Oneplus la dispoziție nu veți avea acces la codecul LHDC și, probabil, o să fiți nemulțumiți de calitatea sunetului.
Am încercat și cu ceva aplicații precum HeyMelody să controlez căștile, dar mi-a dat cu minus aplicația, probabil este pentru cei care nu au telefoane de la BBK.
Control căști
Strângi zona argintie o secundă pentru schimbare ANC, o strângere rapidă pentru play/ pause, două pentru următorul cântec. Clasic.
Sunet
Spațialitate. Este echilibrat din toate punctele de vedere. Comparativ cu ce mai vedeți în lista aceea, din poza de mai sus, se aud cel mai bine, ai înalte, joase, medii, tot ce-ți trebuie pentru nivelul unor căști cu bluetooth. Și sunt relativ ieftine. Dacă mai aveam un Oneplus 9 Pro probabil că s-ar fi auzit și mai bine datorită Dolby Atmos.
Eliminarea zgomotului de fond
Se face mult marketing pe treaba asta, dar eu n-am pretenții foarte multe de la niște căști de buzunar ca să îmi scoată zgomotul de fond. Da, are 3 trepte de eliminare a zgomotului, dar nu am observat diferențe atât de mari între aceste trepte. Dar elimină mai mult ca suficient zgomotul de pe lângă tine.
Baterie
Încărcarea și bateria sunt clasice Oneplus. Îl pui la încărcat 10 minute, prin USB, și ai autonomie încă 10 ore. Dacă ai Oneplus 9 Pro poți să încarci și wireless.
În rest, cu ANC autonomie de până la 28 de ore și 38 de ore cu ANC oprit.
Zen Mode
Dacă tot au integrat Zen Mode au zis să îl pună și pe căști. Deh, fiecare cu plăcerile lui, eu mă delectez fără un telefon lângă mine, la nevoie, nu am nevoie să îmi zică el ce să fac 20 de minute sau cât dorește el să te deconectezi. 🙂
Ah, am lăsat la final cutiuța cu surprize. Recunosc, nu mi-a plăcut poza pe care am făcut-o. :)Cam așa arată pachetul cu căștile, eu unul n-am știut că mai sunt și alte dimensiuni pentru alte urechi. La mine s-au potrivit din prima!
Oneplus Buds Pro REVIEW
Păreri Pro
- sunet
- încărcare rapidă, inclusiv wireless
- rezistente apă/ praf IP5
Păreri Contra
- nu-mi place zona lucioasă
E destul de ciudat ca, pentru o piață atât de saturată, astea să mi se pară ok. Eu nu arunc bani pe gadgeturi cu care consider că nu merită investiția, la modul că de multe ori preferam niște căști banale, cu jack, pentru momentele în care aveam nevoie de un pic de control la sunetul aparatului foto, în rest mereu am căutat să obțin calitate preț.
alin a zis
Zona lucioasa parca este staniolul de la ciocolata.
Marius Cucu a zis
Cam așa ceva. Noroc că e mică. Anyway, primele căști de genul care sunt comode în ureche. 🙂
Adrian a zis
Autonomia pare grozavă. 😀
Tinache a zis
Pentru mine îmi par exagerate la preț. Poate că-și merită banii pentru audiofili dar pentru a vorbi la telefon pe stradă sunt multe alte variante mai ieftine …
Marius Cucu a zis
Nu sunt deloc. Am și varianta de la Philips, dar și Panasonic. Pentru cât de bine se aud… sunt net superioare. Azi îmi vine și varianta de la Sony și chiar vreau să văd diferențele.