Panasonic au ales să lanseze o nouă serie de televizoare la Londra. Nu am putut să refuz invitația, așa că am făcut coadă la check in și-am mers la Londra să văd noua serie de televizoare. De data asta nu va fi vorba despre televizoare cu tehnologia OLED, ci despre televizoare cu tehnologia LED.
Este ciudat faptul că s-au gândit să lanseze televizoare cu aceiași denumire cu aparatele foto. Da, ei au și un mirrorless cu denumirea Panasonic DC-GX800.
Seria de televizoare va fi disponibilă în mai multe diagonale:
- 40′
- 50′
- 58′
- 65′
Din anii precedenți ni s-a transmis faptul că vor să aducă Hollywood-ul acasă. Procesorul de imagine cu care vine televizorul este HCX.
Au scos în evidență faptul că televizoarele au Dobly Vision și HDR10+. Va fi perfect pentru cei care folosesc servicii de streaming precum HBO Go sau Netflix sau, de ce nu, filme pe Blu-ray. Ca o paranteză, la fel ca spaniolii, e o piață foarte mare care cumpără filme pe Blu-ray, în timp ce la noi numeri pe degete persoanele care aleg să vadă filmele la calitate înaltă.
Din păcate, pentru ai noștri nici seria aceasta nu va avea integrat codecul DTS.
Locația aleasă a fost Dolby Vision. Practic, toată demonstrația de forță a fost pentru ca noi să vedem cât de bine se pot integra tehnologiile premium pe televizoarele de buget mediu. Anii trecuți vorbeam de Dynamic Metadata pe high end, iar acum am putut vedea diferențele pe Panasonic GX800.
Nu știu cât de bine a captat aparatul și oricum n-am reușit să mă poziționez perpendicular, ca să fie 100% perfect, dar se vedea cu ochiul liber diferența între dynamic metadata și static metadata.
E un pic mai greu de digerat informația de mai sus, dar diferențele sunt la luminozitate. Înainte ajungea informația liniar, producând o imagine flată, iar cu ajutorul informației dinamice ajunge doar când are nevoie.

În partea a 2 a workshop-ului ni s-au prezentat comparații pe partea de sunet. Era o cameră de sunet, cu tot ceea ce trebuie și s-au făcut comparații între un sistem de sunet cu Dolby Atmos(SC-HTB900 modelul tunat de Technics), un televizor cu el activat, unul cu el dezactivat.

Fiind vorba despre lansarea Panasonic GX800 e evident că acestea erau modelele. Sigur că n-a putut egala sunetul unui subwoofer, dar spațialitatea era total diferită pe Dolby Vision. Iar au pus accentul că pe un televizor pe care îl iei cu 3-4000 de lei ai parte de tehnologii foarte ok, așa cum au majoritatea televizoarelor de pe piață.

Partea a 3 a este cea la care lucrez eu de ceva timp cu Davinci. Practic, ne-au dus în camera de colorizare și ne-au arătat sumar câteva lucruri despre acest lucru. Pentru mine a fost interesant că pentru prima dată am văzut un joystick de colorizare live, într-o cameră dedicată.
La fel discuțiile au fost tehnice, dar un pic mai generale și ne-au fost prezentate pe Panasonic GZ2000E, dar și pe monitoarele lor de studio.

Din păcate, nu m-au lăsat să filmez acolo pentru că erau ceva porțiuni din producții ce nu erau lansate.
În tot timpul ăsta erau discuții despre integrarea cât mai bună a serviciilor de streaming și opțiunile de control ale clientului pentru Dobly Vision și HDR10+. Practic, era o discuție în 3:
- producător de televizoare
- producător de conținut
- băieții de la streaming
Toate cele de mai sus trebuie să lucreze împreună pentru un conținut cât mai ok. Din punctul meu de vedere, e fix aceiași bătaie de cap pe care o aveam eu la TV: trimiteam semnal ok, dar transportul era prost.

Pe total, experiența a fost ok. Eu unul chiar aș fi fost interesat să fie mai tehnică de atât, dar probabil că informația ar fi fost greu de digerat pentru publicul larg.

Ah, era să uit. Un lucru care mi-a atras atenția este faptul că piața de OLED e foarte mică. Bine, e și normal să discutăm despre asta având în vedere că sunt foarte puține modele de buget.
Adaugă un comentariu