Lucrez cu articole programate de vreo 2 ani de zile. Efectiv, nu ai idei suficient de multe zilnic și nu poți să fii mereu prezent la aceeași oră pe internet, mai ales când faci și alte lucruri. Sper să ajung să fac asta și cu Youtube-ul, să pot să am lucruri făcute înainte, să ajung să pot publica săptămânal. Momentan, nu merge cum mi-aș dori, e mâncător de timp!
Eh, cumva ne-am sincronizat și am publicat un articol că vreau să mă duc să fac rafting. Aveam în publicare un articol cu vreo 2 săptămâni înainte, iar între timp a venit o propunere de mers pe Buzău la rafting. Doar trebuia să avem ceva ceas la mână și să vedem cu câte calorii rămânem după.
Lucrurile n-au mers chiar cum s-a discutat inițial, asta pentru că la rafting depinzi un pic de debitul apei și de cât de mult se dă drumul apei din amonte. Am avut 3 ore la dispoziție în care trebuia să ne sincronizăm „pe baltă”.
Treaba s-a tot amânat și am ajuns să facem rafting prin octombrie. De la 25 de grade cât ne-ar fi indicat pe timpul zilei când am dat acceptul am ajuns să ne trezim la 4 dimineața și să mergem la Buzău. Noi, cei din Ploiești am fost privilegiați, am dormit cu o oră în plus față de bucureșteni. La ei s-a dat strigarea pe la 2 și ceva dimineața. Apropo, știți câte grade erau în Ploiești? 15 grade… știți câte erau la Buzău în câmp? 0 grade. Na armată. Noroc că era ceva șoricel pe acolo de ne-a ținut de cald. Deh, câmp!
Noi habar nu aveam ce avem de făcut, ce costume trebuie să facem, cât de mult ne încălzim, dacă să rămânem cu haine pe noi, iar apoi costumul de neopren. Am trollat eu cu șosetele să rămână în picioare și-au picat câțiva pe fentă. Provizoriu. 😀
De fapt și de drept, nu scapi prea uscat dintr-o experiență d-asta. Te uzi oricum și stai 3 ore cu apă pe degețele. Doar că efectiv dai non stop din mâini și picioare și are corpul grijă să nu simți.
S-a făcut și mișto de noi la plecare cum că vom îngheța de frig. În barcă nu ai timp să simți frigul. Mereu faci ceva și te încălzești…
Din ce am înțeles, perioada un pic mai bună pentru o apă mai agitată este primăvara, nu acum. Bine, la noi pe barcă au fost niște incidente mici, au fost băieți care au luat apă serios la bord chiar și acum pe apă blandă. S-a lăsat cu un pic de vânătăi minore.
Nu știu cum a fost pe alte bărci, ce adrenalină era, dar noi am fost 4 + instructorul. Greuț, nu prea puteai să te odihnești. Celelalte bărci erau 6+1. Probabil că era diferită viteza când se puneau toți la treabă, iar „prin mașinile de spălat” altfel te ajuta gravitația. Noi eram ca niște bătrânele la piață chiar dacă în filmarea de mai jos am încercat să fac totul un pic mai dramatic.
Alegeam bolovanii de care să ne lovim, ne puneam în barcă în funcție de ce pietre trebuia să lovim, în funcție de cum avea chef instructorul. Celelalte bărci n-au avut posibilitatea asta.
De altfel, filmarea este din prima oră de rafting că atât a dus GoPro-ul, iar oamenii d-acolo au avut grijă să ne facă să nu ne luăm telefoane, să nu luăm baterii extra și fel de fel de electronice. Celelalte 2 ore au fost ceva mai dinamice.
Noi am plecat setați cu ce e mai rău adică cum vedeți în filmarea asta. Am înțeles că ceilalți s-au ținut de frânghiile de pe lateral, noi ne-am ținut o singură dată și nici vorbă să iei apă la nivelul la care oamenii ăștia au luat.
Ce ni s-a asigurat nouă, am ciordit din mail:
- 14 km de rafting, adică cea mai lungă și intensă tură pe pe râul Buzău!
- instructaj
- ghizi profesioniști din Romania și străinătate brevetați internațional și cu o mare experiență
- echipament complet (bărci de rafting, costume și încălțăminte de neopren, veste de salvare și căști)
- transport local pe perioada programului de rafting
Am înțeles că o experiență mai grea este cea cu caiacul față de barca aceasta mare. Mi se pare foarte tare și pentru chestii de teambuilding.
Au fost persoane care nu știau să înoate și au stat pe margine. Meh, nu prea e vorba să înoți acolo, ci doar să închizi gura când vine apa în față. De plutit, dacă e, o faci cu vesta.
Redoo a zis
Geniala baba aia aerodinamica de la secunda 7…
Marius Cucu a zis
Era o fană a influencerilor. A vrut să vadă care are cei mai mulți followeri. De sus!
Marius Cucu a zis
Cică noi am făcut traseul lejer. Ieftinuț pentru experiența asta.
Adrian Bolocan a zis
Interesantă experiența. Aș încerca. 😀
Marius Cucu a zis
Ne-au invitat la primăvară, cică e mai palpitant, te bagi?! Eu aș mai băga o tură, acum sigur filmarea ar ieși mai ok.
Adrian Bolocan a zis
Nu promit nimic, vedem atunci.
Daniel Bis a zis
Interesant, m-as combina la o asemenea aventura.
Sa vad daca ii conving pe colegii mei
Marius Cucu a zis
E mult zis aventură, am selectat eu cadrele mai bune, alea în care chiar părea că dăm simultan din pagole. Pagolă se numește aia, nu vâslă, am fost corectat!
Daniel Bis a zis
Oricum pare intresant.
E o chestie de bifat in „CV” :))
Marius Cucu a zis
Da, da. Chiar e. Mai ales dacă ai influenceri pe lângă tine cărora le dai cu lopata in cap și nu prinzi pe video. ?
Daniel Bis a zis
Te rog eu sa vorbesti corect … cu „pagola” in cap … da unde ai crescut … la tara?!
Daca ziceai de pagoda te mai intelegeam :))
Marius Cucu a zis
Hmm, păi chiar am crescut și la țară.
Daniel Bis a zis
Da, si eu :))
Nicolae a zis
Poate participa oricine?As venii la cea din primavara si as mai invita pe cineva.
Marius Cucu a zis
Nu e nimic bătut în cuie pentru cea din primăvară, nu am organizat eu aici, dar ar fi o idee. Din ce văd pe site, se pot face grupe aleatorii.
Iulian a zis
Felicitări pentru distracție 🙂
Marius Cucu a zis
Dap, chiar e experiență de bifat.
Pato Basil a zis
Multam de idee, poate facem si noi la anul una din asta. Eu ma gandesc de mult dar nu stiam ca se fac in zona, ma gandeam ca pe olt, arges…
Marius Cucu a zis
Păi dacă dai pe Google rafting + zonă ar trebui să găsești multe variante.
Pato Basil a zis
Am vazut linkup, acum mergem la sigur…dar la anul, ca sa Mai creasca Bebe sa o putem lasa cu cineva
Daniel Bis a zis
Poate se organizeaza aici pentru cititorii fideli … Eu ma abonez din start.
Pato Basil a zis
Vedem ce zice Cucu, cui da niste vouchere sau pe cine cheama in team building