Sunt multe gânduri amestecate despre alegerile astea, dar m-au consumat mai mult decât credeți. Din noiembrie până acum n-am crezut că poți să te uiți la un om care, efectiv, bate câmpii și nu zice nimic.
Adevărul este că nu mai avem lideri. Nici măcar Nicușor nu este un lider, dar e răul cel mai mic în momentul de față. „Cartea sistemului” a fost mai bună cea în duelul SUA UE. Rușii.
Am foarte multe idei amestecate din perioada asta, dar e clar că trebuie trasă o linie și rezolvat multe.
Înainte de toate, să dăm Cezarului premiul pentru cel mai prost candidat. L-a întrecut pe Geoană, l-a întrecut pe Ponta, e clar că Simion încă nu e copt politic și a pierdut alegerile cu acțiunile din ultima săptămână. Să nu uităm că i-a dat un șut și lui Claudiu Târziu, om mult mai frecventabil în multe situații. De fapt, de la dezbaterea cu Nicușor omul a făcut orice să piardă. Da, strategia lui a fost bazată pe cele 1.4M voturi din diaspora. Nu s-a gândit că sunt 1M de voturi în Republica Moldova.
- presa tradițională trebuie resetată. E imposibil ca 99% să fie într-o singură direcție. Sunt prea puține locuri echidistante cu adevărat. Nu e bine într-o democrație. Pe de altă parte, cealaltă parte era pe câmpii. Acolo nu mai sunt jurnaliști, sunt propagandiști
- online-ul trebuie cumva reglementat. S-au făcut pași, dar Simion are buți, are conturi mari cărora le alimentează conspirații. Plus grupuri care alimentează o grămadă de fake news și… tone de „influenceri” care răspândesc propaganda. Aici trebuie incluși Anca Alexandrescu, Cristoiu, Cristache, Tucă, Hartmann și toate abjecțiile de la Gândul.
- trebuie legislație pentru partide, mult prea mulți bani cheltuiți în campanie și deja au învățat televiziunile cu bani. Mulți bani. Și aici bag în oală toți candidații
- religia nu trebuie să mai fie în campania electorală
Apoi, urmează o perioadă foarte grea, urmează un an greu economic. Pe de altă parte, e un soi de încredere că omul vrea să facă bine. Nu știu cât de multă putere o să aibă, mai ales până se va face un guvern. Deja a dat o palmă PSD-ului că nu l-au ajutat acum și au dat voturi la Simion. Ce să vezi, unii suveraniști nu vedeau că se luptă 2 părți ale sistemului pentru ciolan.
Altfel, nu îmi vine să cred cum de au fost atâtea lozinci referitoare la gay ori tefeliști și drogălăi. Sunt atât de puerile și false teme încât îți vine să îți dai palme.
Am fost făcut în toate felurile în perioada asta și meh, țin bine la înjurături, mai ales când sunt venite de la analfabeți. Așa e când stai toată copilăria în Counter-Strike, înveți și troll, înveți și înjurături. Nu te afectează.
Antisistemul are un procent foarte mare, ba chiar și opoziția acum poate să muncească. Au aproape 30% procente, poate se reconfigurează lucrurile acum după alegeri, dar să nu ne îmbătăm cu apă rece. Sunt multe de făcut, multe de construit. Că dacă nu se corectează acum, în 5 ani nu mai merge cu „vin rușii”. (cu toate astea să nu uităm de mesajele de pe Telegram din ziua campaniei) Plus că ideile unora mă depășesc. Cel puțin, conservatori.
Să rămână prostia asta pe vecie pe blog.

PS: să nu fie Piedone la primăria Capitalei
PS2: nu idolatrizați oameni. E un singur om, nu poate schimba singur o țară.
PS3: să nu pară victimizare, dar oamenii ăștia au avut ferme de troli și efectiv ne-au terminat în perioada asta. Cum vedeau că ai un blog, că ești un influencer care îndrăznește să aibă o părere, cum erau rant-uri împotriva ta.
Să vedem ce se petrece de acum încolo. Sunt mulțumită că nu ne îndreptăm spre est.
Foarte bine punctat, exact asa gandim cu totii (cei 55%) si chiar dorim o reconstructie dar nu si o schimbare de directie la 180 grade.
Nu va fi usor deloc dar acum parca simtim ca putem spera la un rezultat favorabil in urmatorii 2-3 ani.
Să sperăm că o sa iasă reconstrucția.
Am perceput ceva tremuraturi de degete la tastare, dar poate ma insel. Tema ridicata e falsata din lipsa de argumente. Sa ma explic. Ce panici bantuie prin ograda? Romania, cu sau fara presedinte, va avea aceleasi probleme clasice si antice de rezolvat. Va amintesc tuturor ca amaraciunea unora nu trebuie sa reprezinte bucuria altora si invers. Cu alte cuvinte, nu exista noi vs. voi, indiferent ce-am crede si ce-am face. Toti suntem in aceeasi oala, iar ciorba o facem impreuna, fiindca altfel nu mai mancam. Lipsa de intelegere a perspectivei politice, nu justifica folosirea sintagmelor rostogolite in cei 35 de ani de democratie tulbure. A fost pentru prima data cand nu s-a mai ales raul cel mai mic dintre doua rele ci s-a ales direct binele impotriva raului. Nu se pot face comparatii intre normalitate si nulitate. Felicitari noului Presedinte al Romaniei, domnului Nicusor Dan.
Nu-i totuna să nu ai <> probleme și să ai în plus și indicațiile de la Est.
Simion..un cocalar (fante de mahala)
1.Aberatiile lui Simion!
2.Orgoliul
3. S-a comparat cu Donald Trump, Giorgia Meloni și Jarosław Kaczyński.
4. Simion a spus sigur de el că Franța sub Macron miroase a dictatură.
5. Simion a spus în franceza lui de ra.at că ”Parisul este periculos, murdar și fără Dumnezeu … a alunecat în decădere morală și socială”.
6. ”Acești dereglați mintal care vor să dea droguri la liber pe stradă”..Simion
7. Agresivitatea.
8. Tupeul
9. Minciuna cu casele de 35.000 de euro.
10. Cei 500.000 de ”paraziți” din sectorul de stat pe care îi va da afară.
11. Prietenia cu Calin Georgescu care a declarat ca este mare fan al lui Putin si sustinator al agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei.
In fine..Alexandr Dughin, ideologul rus cunoscut drept unul dintre adepții viziunii lui Vladimir Putin, a reacționat virulent la victoria lui Nicușor Dan în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din România și a lansat acuzații grave și apeluri radicale.
A contribuit și vârsta. Trebuie să ai un pic de experiență să poți să fii lider pentru atâta populație. Prost nu e, dar pare că i s-a dat mult prea multă putere. Plus… când vedeai că face o grămadă de aroganțe…
Din mare fericire pentru noi, dl Simion a absolvit cu brio niste cursuri rapide tinute de USR, partid expert in a-si trage gloante-n genunchi, pedalat la bicle fara lant, furat caciula, dat cu muci-n fasole, in general a face orice pt. a nu creste in procente.
In concluzie, traiasca USR-ul cel cu stilul cu totul inedit de-a face emuli. 🙂
Putem să facem niște conspirații drăguțe, dar da, pare că s-a detonat. Acum na, probabil știa că nu e credibil în țară și trebuia să joace „cartea diaspora”.
Se pare ca cel Putin de data asta, tara a fost salvata din interior in detrimentul doasporei. Bai frate, nici diaspora asta nu mai este ce-a fost odata, aia de ne salva de Nastase, Ponta sau Geoana. Dar asta nu-i un motiv sa ne adresam dispretuitor la adresa lor numindu-i ‘diasporezi’ asa cum e practica pe alte bloguri.
Pe de alta parte, exceptional articolul coanei Dogioiu, e de tinut minte.
Înainte de toate, să vedem cum se aliniază PSD că au fost divizați. Plus asta.
Nici PSD-ul (din fericire) nu mai e ce-a fost. Machiavelismele unor Octav Cozmâncă sau Hrebenciuc sunt irepetabile. Epigonii lor n-au fost in stare de mai mult decit sa cloceasca un asa-zis partid extremist condus de un asa-zis suveranisto-nationalist doar doar or parea ei mai frecventabili. Numai ca urzeala conceputa din start dintr-un material prost, li s-a spart in cap raminind si fara presedintie si fara votanti.
In mod absolut, nu-i decit alta uneltire Sorosista. 😉
Semnalul pentru bursa si pietele financiare este bun – se vede in cursul euro si in bvb.
Daca vor gasi un premier cum trebuie si cu oameni capabili va fi bine. E clar ca trebuie taiate cheltuieli aiurea dar ar fi o prostie sa mareasca taxele in situatia asta.
Vedem…
Avem 3 ani de facut planuri.
Mă oftic că n-am cumpărat. Ăsta e articolul de mai târziu :))
Dar la fel de bine putea sa fie pe rosu cu 10%, nu?
Eu voi ramane la bani in depozite (lei si euro). Prefer o dobanda mai mica dar acces rapid la bani.
Nu gândesc banii ăia pentru termen scurt. 20 de ani+. Orice cădere prinsă e o oportunitate.
Depinde de varsta fiecaruia 😂
Chelia persistă.
„Semnalul pentru bursa si pietele financiare este bun – se vede in cursul euro si in bvb”
Nu inteleg ce semnal bun vezi pe BVB.
Pe pietele financiare, se observa ceva: Yield-ul la obligatiunile RO 10Y a scazut astazi (a ajuns pana la 7.18-cotatie; cand scriu e 7.415). Asta arata ca, probabil, cineva mai poate va investi in bonduri RO.
In rest … tacere!
Indice principal BET 17.373,68 +3,66%
Robor 3M (3 luni): 7.26% -0.13
EUR/RON – Euro Romanian Leu 5.0270 -0.0748(-1.47%)
Adevarul e ca nu se vede nimic bun… Sa caut si ce sa intamplat dupa turul 1 sa comparam?
E un semnal ok, un prim semnal ca nu ne ducem dracului, inca…
https://financialintelligence.ro/pmorgan-castigarea-alegerilor-din-romania-de-catre-nicusor-dan-reduce-in-viitor-riscul-politic/
https://economedia.ro/cum-vor-reactiona-pietele-la-victoria-lui-nicusor-dan-urmareste-live-pe-economedia.html
cât timp se vorbește de ‘riscuri’, nu prea sunt probleme, pentru că riscurile pot fi evaluate și exista instrumente de acțiune.
La RO există, pe lângă riscuri și ‘incertitudini’, care nu pot fi evaluate.
Așa că, Guvernul și BNR trebuie să reacționeze.