N-am știut cum să vă pun titlul ăsta. Dacă să merg cu 32 de biți pe sunet, dacă să pun ceva mai agresiv, însă a fost campanie electorală și au mai fost lucruri pe aici. A mai picat câte ceva de muncă, să fie bine, să nu fie rău.
Și a fost ocazie bună de experimentat lucruri.
Deh, câteodată nu poți să te pui cu clientul, chiar dacă tu știi că lucrurile nu vor ieși așa cum trebuie. Pentru că… pitong. Narcisiști.
De asta urăsc eu politicienii. Știu ei mai bine.
Divaghez.
S-a filmat cu un sunet foarte fain, zic eu, pe 32 de biți. Eu am recorder pe 24 de biți acasă și am întâmpinat de câteva ori probleme cu sunetul ars. Olympus LS-P4 e jucărie de buzunar, de pus într-un ghiozdan și atât. Așa e când te iei după ambasadorii unui brand. Efectiv, mi-am luat-o. Dar nici nu îmi știam nevoile.
Acum am avut material filmat cu sunet de ~2000 de euro. Asta dacă le-ai lua acum din magazin. În asta includem 2 lavaliere și un recorder.
Avion pentru condiții vitrege.
S-a filmat într-o curte, puteți citi conac și mult vânt. 2 lavaliere și o ambianță. 3 invitați. Deadcat și toate cele. Nu am voie să public sunetul, însă, a fost atât de prost cel din cameră încât nu puteam să sincronizez cadrele. A fost show la edit.
Într-un final, mi-am dat seama de puterea 32 de biți. Atât de mult spațiu de corecție am avut încât cel care n-a avut lavalieră a avut un sunet cât se poate de decent. Sigur, s-ar fi putut bibili și mai mult ca frecvențe, însă e senzațional cum poți corecta în post procesare un sunet de 32 de biți de informație.
Mai mult, am descoperit un buton senzațional în Davinci 19. O adevărată jucărie care se poate numi inteligentă artificială dacă vorbeam de telefoane mobile. Acum, la buton, poți să izolezi zgomotul de fond: mașini, orice. Sau dacă nu vrei să tai de tot frecvențele alea poți să le îmbini. Un 70-80% și cu un pic de zgomot de fond în fundal e senzație.
Da, se făceau astea și în trecut. Doar că trebuia să izolezi tu sunetul problemă manual, îți lua minim 15 minute să faci treaba asta. Acum apeși Voice Isolation. Atât.
Acum filmez și eu pentru Youtube cu 32 de biți. Provizoriu, până îmi cumpăr și eu.
Jupiter a zis
Da, de acord. Cu cât inputul audio este mai de calitate, cu atât mai mult te poți juca cu ea. Apoi mai este şi pragul acela dincolo de care nu mai merită, poti eventual sa pui un filtru să mai corecteze, etc. AI-ul o să fie rege peste câția ani.
ionică a zis
Pe cotețul meu de laptop HP tot slab te aud 😀
Costin a zis
In ceea ce priveste procesarea sunetului (ceva antique) recomand filmul asta.
Face toti banii.
ice4you a zis
Adevarat!