Am așteptat cu nerăbdare noile buletine. Din păcate, după ce am ascultat conferința de presă am ajuns la concluzia că nu îl vom vedea mai devreme de 2 ani. Și buletinul îmi expiră în câteva zile.
Ca orice om, așa cum am făcut la permis sau la pașaport, mi-am făcut programare online pentru buletin. Un site care pare a fi făcut undeva prin 2000, așa cum este și cel de pensii.
Dar măcar e funcțional. Ce contează altceva?!
Altfel, azi suntem în 21 septembrie. Am găsit locuri undeva la 25 noiembrie. 2 luni de zile pentru un carton vechi. Asta, ca să știți dacă aveți nevoie de așa ceva.
Poate în orașele mai mici e diferit. Aici, atât s-a putut. Sper să îmi amintească în perioada aia cu un mail. N-avem pretenția să se adauge programarea în calendar, ca la alții.
Altfel, actualele cărți de identitate sunt valabile 3 luni după expirarea stării de alertă.
Gabriel Teodorescu a zis
Salut! Am schimbat si eu buletinul vara asta. Am facut programare cand am gasit loc, cam la o luna, apoi a durat peste o luna sa il elibereze din lipsa de plastic, au zis ei. Partea tare a fost ca a trebuit sa o aduc pe mama de 80 de ani la politie sa semneze ca e de acord sa imi iau eu buletinul la o adresa unde eu sunt singurul proprietar iar mama are drept sa locuiasca pana la moarte…Romanisme. Ca idee, in pandemie se prelungeste valabilitatea actului cu 3 luni. Locuind la granita cu Bulgaria am trecut granita cu buletinul dupa data expirarii(dar in cele 3 luni de valabilitate) sa iau ceva de la freeshop, iar la intoarcere vamesul bulgar era gata sa nu ma lase sa ma intorc in tara.
Marius Cucu a zis
În cel mai rău caz te punea să faci un drum spre ambasadă. Ciudat este că te-au primit la dus. 🙂
Păi, până acum, și ai mei mă luau pe semnătură. Cred că e aceeași procedură și acolo. Ar fi tare curios dacă l-ar chema pe taică-miu să dea semnătură că mă mut de la el.
Gabriel Teodorescu a zis
Daca treci pe jos nu sunt la fel de atenti ca atunci cand treci cu masina, eu eram sigur ca nu sunt probleme cu cele 3 luni de prelungire, dar vamesul bulgar a zis ca aia e regula in Romania, nu si in Bulgaria.
Pai te ia cineva pe semnatura daca este el proprietar. Eu sunt singurul proprietar iar mama are dreptul de a locui pe toata durata vietii. Nu mi se pare normal sa o car pe mama la 80 de ani sa semneze ca am dreptul sa iau buletin pe proprietatea mea.
Marius Cucu a zis
Mda, ciudat. O sa vad și eu acum, desi ei nu au legătură cu apartamentul meu. Cred că nu mă încadrez.
Stefan a zis
Este aceasta întârziere deoarece este lipsa de materiale.
Cam peste tot durează așa
Petre a zis
Si eu schimb bolentinu’ si din pacate nu se poate cu din ala cu cip. Marius zi mersi ca ai facut programare online. La noi acum in mileniul trei se fac programarile telefonic sau pe mail, aiurea ca nu se uita nimeni la mailuri. Am mai incercat acum cateva luni sa fac o programare pe mail pentru o adeverinta (programare nereusita.) Am reusit sa o fac telefonic – dupa vreo doua ore de stat pe telefon – si cand am mers acolo am intrebat de chestia cu programarea pe mail … mi-a spus asa mai neoficial ca sefi au scris „prostia aia” pe site-ul primarie si ca ei nici macar nu au acces la respectiva adresa de mail. Acum am facut programare prin 25 august pentru 22 septembrie si o sa primesc noul bolentin pe 3 octombrie deci o luna si un pic.
Marius Cucu a zis
Mda, la cat de repede am zburat prin Otopeni cu pașaportul… îmi cam pare rau că tot pe asta vechi sunt. Dar nici nu puteam sa stau 2 ani sa îl aștept pe cel nou.
Doc a zis
Peste tot e așa.Eu am pățit la fel , îmi trebuia neapărat un buletin valabil pentru actualizări de date la bancă ( deși în legea era stipulat că cele expirate erau valabile în starea de alertă, pe cei de la bancă nu ia interesat și au ținut-o pe a lor vroiau neapărat un act valabil). Programat on-line cu 30 de zile înainte și așteptat 35 de zile să-l primesc (motivul întârzierii ,nu au plastic pentru buletine ⁉️⁉️)
Marius Cucu a zis
Ah, uite că la primire nu m-am gândit. In fine, e bine că încă mai am pașaportul valid, la nevoie.?