Am încercat să surprind cât mai mult din Tenerife. Ei bine, ideea mea era să am mai multe telefoane, din mai multe game de pe piață. Nu m-am putut organiza atât de bine.
Despre cei de la Honor v-am povestit de foarte multe ori. Mi se pare că reușesc din ce în ce mai mult să intre pe piața noastră. Anul trecut nu am testat Honor 5 Lite, în schimb am testat Honor 90. Ca poziționare era ceva mai sus decât Honor Magic6 Lite, însă cred că a fost cea mai interesantă variantă din categoria medie, mediu superior, ca să zic așa.
Nu am reușit să ajung la NDA-ul pentru telefonul acesta, însă a ajuns destul de rapid la mine, după ce m-am luptat un pic cu curierii, cu colete accidentate. Ei bine, am deschis câteva materiale video și toată lumea bătea cuie în telefonul ăsta. Am zis: WTF? De ce să dai în el? 😁
Sigur că da, este un factor de decizie, este cel mai important lucru.
Experiența mea de utilizare este una normală, de vacanță. Încărcat dimineața, făcut poze, făcut filmulețe, pus GPS, pus SIM, ca orice utilizator obișnuit. Vă zic încă de la început: merită!
Bine, să nu înțelegeți că nu are și minusuri. Este un telefon de buget din care au încercat să scoată tot ce este mai bun.
Per ansamblu, vorbim despre o evoluție a modelului de anul trecut. Asta pentru că bateria a crescut de la 5100 mAh la 5300 mAh, are un procesor mai nou, mai eficient și un display mai nou.
Ce avem în cutie?
Veți găsi cablul de încărcare și atât. Cutia este adaptată la ceea ce au celelalte branduri premium. Subțire, cât să respecte regulile UE privind „verdele”.
Cum arată telefonul?
Sunt 3 culori disponibile pe piață, eu am prins modelul pe verde, dar mai aveți și pe negru și portocaliu. Verde și portocaliu mi se par super faine.
Mă așteptam ca telefonul să fie foarte greu, dat fiind faptul că este atât de rezistent. Nu este, chiar este neașteptat de ușor. Sunt 183 de grame într-un corp de 163x75x8mm. Îmi place. Unora s-ar putea să nu le placă ideea de ecran curbat. L-am recomandat unor persoane zilele astea. Pe mine nu mă deranjează absolut deloc criteriul ăsta. Îl țin atât de bine în mână încât nu mi se pare un criteriu de departajare.
Ah, ați zice că OK, nu poți să îi pui folie. Am avut emoții când a venit curierul pe ultima sută de metri văzând ce s-a testat anterior cu el. Telefonul a venit impecabil și-a scăpat fără probleme. Chiar și folia preaplicată este acolo. Eu n-am făcut teste extreme pentru că… nu îmi amintesc când am dat ultima dată de pământ cu un telefon. Eh, acum am dat de niște stânci. Sau rocă, în Tenerife.
Hai că le-am făcut acasă. L-am aruncat sensibil pe parchet până a ajuns sub mașina de spălat. Nu știu dacă a stat cu toată greutatea mașinii, cert este că a supraviețuit. Tind să cred că la accidentele clasice, normale, o să-și facă treaba.
Cum se mișcă telefonul?
Ca de fiecare dată, eu dezactivez animațiile fiecărei interfețe. E primul lucru pe care îl fac pe flagship-uri, cu atât mai mult pentru modelele mai ieftine. Magic UI este la versiunea 7.2 și aveam temeri că interfața nu va fi suficient de rapidă pentru Snapdragon 6 Gen 1. N-a fost să fie, telefonul s-a comportat perfect.
Display
Nu ai cum să nu vorbești de bine display-ul. Ok, e rezistent, deja știm asta, dar este primul producător care pune un display foarte bun pe un telefon de sub 2000 de lei. Că au reușit să îl facă atât de rezistent, cu atât mai bine.
Făceam poze cu el și nu aveam un control. Mă întrebam, oare iese ceva din ele? Reușesc să fac ceva bun sau arată bine doar pe ecranul telefonului?! Am obsesie cu treaba asta, mereu verific dacă ecranul arată mai bine ca în realitate sau nu.
Cert este că nu veți avea nici cea mai mică problemă cu luminozitatea în nicio condiție. Și… dacă nici în Tenerife nu e soare… atunci unde? În peak ajunge la 1200 de niți, iar telefonul știe să lucreze foarte bine cu rata de refresh de 120 Hz.
Sunet
Sunetul este mono, iar difuzorul este în partea de jos a ecranului. Nu s-a întâmplat să îl acopăr, dar da trebuie un pic de atenție în direcția asta. Sper ca în sezonul următor să vorbim de un sunet și mai interesant.
Conectivitate
Ei bine, am folosit telefonul în Tenerife pentru prima dată. Acolo am avut timp să pun SIM-ul în interior. E drept că mi-ar fi plăcut să văd și un eSIM, dar nu suntem acolo cu ele, avem doar pe anumite flagship-uri. Mă bucur de faptul că este dual SIM, iar la întoarcerea în țară am avut activ VoLTE și VoWIFI pe Digi.
Cameră
Ca detalii tehnice avem așa: 108 megapixeli pe cea standard, 5 megapixeli pe cea wide și una de macro de megapixeli. Este evident că cea mai performantă cameră este cea standard, restul fiind ajutate foarte mult de software. De foarte multe ori m-am axat pe camera principală, mai ales când era vorba despre pozele de seară.
Este mult de vorbit despre camere, chiar dacă este un model din zona medie. Știu că este un model poziționat pentru a face volum, dar este păcat că nu avem stabilizare optică. La început am avut emoții privind pozele: am avut vânt, am avut condiții grele de pozat, dar mi-am dat seama că stabilizarea nu contează atât de mult pe fotografie. OK, pe fotografie se poate și fără, iar Honor o reglează foarte bine din software. Telefonul l-am dus la pozat avioane, acolo unde autofocusul o ia razna în contre jour și pentru aparatele foto. S-a descurcat decent în situația aceea.
La fel, nu am avut poze mișcate nici pe 3X.
Culorile deja le știu. Pentru mine nu sunt o surpriză, deși vorbim de un senzor mai puțin performant față de Honor Magic5 Pro, de exemplu. Da, de foarte multe ori soarele pe insulă a fost de așa natură încât pozam în contre jour. Se descurcă foarte bine. Involuntar l-am pus și la treabă pe un pic de macro, deși nu m-am informat foarte bine despre acesta opțiune, nu știam ca o are. Doar că mi-a plăcut mult ce am văzut pe ecran.
La video, așa cum vedeți în materialul de pe Youtube, nu prea poți să scoți mare lucru fără a avea o stabilizare. Mai ales că am avut bafta să am și Calima, iar aceasta a bătut cu succes de fiecare dată când încercam să filmez câte ceva. Culmea, stabilizarea în 4k, la 30p mi s-a părut mai Ok decât cea pe FULL HD. Nu știu cum s-a întâmplat treaba asta, poate vin ceva actualizări software și va stabiliza mai bine și acolo.
Veți observa că la primele cadre filmate lucrurile nu sunt extraordinare, dar după ce am schimbat rezoluția totul a fost mai mult ca decent.
Bateria
Este de 5300 de mAh. Nu știu cum au reușit să pună baterie atât de mare pentru telefon atât de subțire. Partea faină este că o să treci 2 zile de autonomie cu telefonul ăsta.
Dap, l-am folosit cu GPS, cu date mobile, cu hotspot, cu Youtube Music în fundal mai mereu, l-am încărcat și seara ajungeam cu 55-60 la sută. Ca orice obicei prost, de cele mai multe ori îl puneam să se încarce din nou, ca nu cumva să nu mă ducă încă o zi.
Jos pălăria! Ajungem și noi să avem 2 zile pline de autonomie. Dacă se va folosi moderat probabil că va ajunge și aproape de 3 zile de autonomie. Recunosc că mi-ar fi plăcut să încarc cu mai mult de 35W, asta pentru că știu că Honor încarcă flagship-urile mult mai rapid, însă probabil că trebuie să scadă undeva costurile.
Performanțe
Evident că nu sunt de flagship, dar nici nu se încălzește ca un flagship. De fapt, n-am văzut să se încălzească. Ce-i drept, singura optimizare pe care aș vedea-o ar fi la camera foto. Mi-ar plăcea să văd că se schimbă ceva mai repede de pe o focală pe alta. În rest, nu am simțit că agață de nicio culoare, oricât de mult l-am butonat.
Telefonul vine cu android 13 și MagicOS 7.2. Sunt 8 GB de RAM și 256 de GB de stocare.
Performanțele în testele sintetice sunt cele de mai jos:
Pentru lansare, prețul acestuia este foarte mic. Sunt sigur că odată cu trecerea timpului prețul se va așeza și va fi concurent serios pentru tot ce este pentru gama aceasta. (de când am scris articolul și până acum prețul lui a ajuns undeva la 1500 de lei). Dacă în trecut erau telefoane care picau testul rezistenței și se zgâriau instant cele din zona asta de preț, ei bine… iată Honor 6 Lite.
Sunt 3 ani de actualizări de securitate și 2 sisteme de operare pentru telefon.
Da, întotdeauna au avut, chiar dacă unele întrebări de pe Google zic altceva. Nu au avut niciodată restricții.
Am testat Honor6 Magic Lite
Păreri Pro
- cel mai rezistent telefon testat până acum
- display fain
- autonomie de 2 zile
Păreri Contra
- sunet mono
- lipsă stabilizare pe video
Sper ca tehnologia de pe ecranele lor să fie din ce în ce mai folosită. Nu știu în ce măsură o vor ceda altor branduri. Nu m-am interesat de patente. Este fain să vezi că nu ai stres cu telefonul. Pentru categoria asta de preț are plusuri foarte interesante.
Adrian Bolocan a zis
Dacă aș fi nevoit să schimb telefonul, pe ăsta l-aș alege. Partea cu rezistența m-a convins, date fiind mâinile mele stângi.
Marius Cucu a zis
Doar să nu scapi mașina de spălat pe el, îți zic.
motanes a zis
Dacă nu-mi luam Samsung S23 în octombrie, poate că mă uitam mai mult la telefonul acesta. Pare convingător. Nu știu totuși dacă aș renunța la Samsung, că sunt din ce în ce mai buni coreeenii. Dar să nu zic niciodată niciodată.
Așa credeam că nu o să mai renunț la OnePlus, când am avut 5T. Mi-am luat 7, a fost ok deși mă așteptam la mult mai mult în comparație cu 5T, iar 8T-ul soției numai probleme… trimis de două ori în service și tot nu e ce trebuie.
Am sărit la Samsung, unde mi-a făcut o impresie foarte bună modelul S20 FE. Am fost foarte mulțummit de el. Și cum ziceam, am rămas la ei cu S23 care e un telefon compact foarte bun, care m-a făcut să mă îndrăgostesc de telefoanele cu dimensiuni mai mici.
Marius Cucu a zis
Stai, să nu ne ducem atât de departe. E fain, dar e midrange, S23 e flagship. Dacă te referi strict la dimensiune, da, dar performanțele sunt diferite.
Așa, de la Honor, la nivel cu S23 nu știu ce ar putea să fie, poate Honor90 deși inclusiv acela e midrange, dar din partea de sus a zonei, ca să zic așa. Trebuie să lanseze Magic6 Pro, dar cumva o să fie peste S23, S24 se va bate cu Ultra.
dumitrescu a zis
Bună seară. Ce îmi recomanzi,te rog ?
Acest telefon sau Samsung A 35 5g. Mulțumesc